top of page

Vorter -verruca

17122020.jpg

Vorter er godartete utvekster i overhud eller slimhinner, forårsaket av humant papillomavirus (HPV)

Vortebilde-2.jpg
207716_351798764903337_166821915_n.jpg

Hvordan oppstår det?

Omtrent én av ti av barn og unge har vorter, hvorav fotvorter er vanligst.

Smitte skjer fra person til person, gjerne i sammenhenger der flere går barbent, som i fellesdusj i skoler og lignende.

Overflaten er gråhvit, tørr, med små groper og sorte punkter, som er rester etter blødninger.

Fotvortene kan være ømme når de belastes under gange.

Behandling

Man kan behandle fotvorter hvis de er plagsomme og påvirker gangfunksjonen.

Vortene forsvinner ofte av seg selv fordi kroppen utvikler immunitet mot viruset og kan nedkjempe dette. Nedkjempelsen av viruset kan ta måneder og i noen tilfeller flere år. Vorter hos barn kan forsvinne av seg selv i løpet av 2-3 år. Voksne bør behandles da de skjeldrene forsvinner av seg selv.

Behandlingen starter med at den harde huden rundt og over vorten skånsomt fjernes. Dette gjørs for at videre behandling skal være mer effektiv.

Vi kan nå velge mellom flere ulike behandlinger:

CryoIQ_frysepennFotvorte.png
CryoIQ_Frysepenn16g-nrt16j3m7fbubja4p57l
  • Kryoterapi. Dette er en frysebehandling. Vorten får en kraftig nedkjøling (ca-89 ° C) med Cryo IQ. Dette er en frysepenn laget for fotvorter.  De fleste trenger å gjenta behandlingen. Du kan lese mere her..... 

Spiru_VS_00a.jpg
  • Vi anbefaler alltid at man bruker Spirularin® VS som hjemmebehandling morgen og kveld.                                 Hva gjør spirulina? Virus kan ikke formere seg på egen hånd, men trenger en human verts-celle. Ytterst i cellevegen på verts-cellen finnes det kjemiske strukturer som kalles reseptorer. Det er gjennom disse reseptorene at viruset kommer inn i cellen. Vel inne, kopler viruset seg til cellekjernen og danner nye virus. De nyproduserte virus går så ut av verts-cellen og infiserer nye friske celler. Substanser i Spirularin® VS og HS vil, når det påføres, blokkere disse reseptorene slik at virus ikke kan komme inn i cellen og i kontakt med cellekjernen. Dermed dør viruset.  Du kan laste ned PDF brosjyre ved å trykke her:

861081.jpg
  • Lapisstift er en etsende behandling. Stiften består av 50% sølvnitrat og 50% kaliumnitrat. Behandling bør utføres 1-3 ganger i uken i inntil 3 uker. 

Kontakt info

Telefon: 413 943 53

post@aquanovo.no

Storgata 16, 
2815 Gjøvik

Vi har inngang fra parkeringsplanet som vender mot gamle kornsiloen, midt i Gjøvik Sentrum. vis a vis Thomte trafikkskole

Åpningstider

Mandag - Fredag 09:00 - 18:00

Lørdag 09:00 - 16:00 

annen hver helg

 

Vi tar i mot kunder utover åpningstidene etter avtale. 

 

Vi sitter ofte opptatt i behandlinger og da rekker vi ikke ta tlf,  MEN vi ringer deg tilbake så fort vi er ferdige i behandling!

 

Kontakt oss

Takk for innsendingen din!

bottom of page